De ceva vreme vreau sa va vorbesc despre pompa electrica de san si avantajele intrebuintarii ei in alaptarea artificiala. Am vorbit pe larg aici despre pompa de muls in general si am aratat cum se asambleaza (una manuala). Asa cum am scris in descrierea-rezumat a vlogului respectiv, iata cateva situatii in care poti apela la pompa de muls, fie ea manuala sau electrica:
– ai mameloanele ombilicate
– vrei sa detensionezi sanii pentru a nu risca mastite, canale înfundate sau alte probleme
– ai o problema medicala temporara și nu vrei sa pierzi lactatia
– copilul are probleme (ex. prematur la incubator) și tu nu vrei sa pierzi lactatia
– copilul are nevoie de medicamentatie in lapte
– copilul nu asimileaza/nu ia in greutate și trebuie sa i se monitorizeze cantitatea de lapte ingerata la fiecare prânz
– treci printr-un disconfort fizic/psihic și simti nevoia sa te deconectezi pentru cateva ore ori pentru motive bine intemeiate (investigații medicale etc.)
– vrei sa optezi pentru linia de mijloc, pentru a avea și alte opțiuni de hranire a bebelusului in caz de urgente
– optezi pentru o intarcare mai usoara pe termen lung
Daca nu iti place small talk, sari urmatoarele 2 paragrafe si treci direct la beneficiile pompei electrice. 🙂
Dat fiind ca in ultima perioada mi-a scazut lactatia considerabil, am decis sa apelez la o pompa de san electrica, deoarece mi se parea ca cea manuala nu mai facea fata dincolo de un anumit stadiu. Poate nu aplicam presiunea necesara, poate nu efectuam miscarile corecte pentru a extrage laptele. Cert este ca au trecut prin mainile mele 2 pompe manuale de la firme diferite, dar la acel punct niciuna nu imi rezolva problema.
Va spuneam in video ca nu sunt adepta sumelor mari cheltuite pe asemenea accesorii, deci am plecat cu gandul ca nu vreau sa investesc multi bani intr-un brand consacrat, pentru a plati mai mult numele decat functia propriu-zisa a produsului (la capitolul biberoane nu fac rabat, dar urmeaza sa fac un vlog despre acest subiect, care mi-a fost solicitat pe Instagram de catre o draga urmaritoare de-ale mele).
La un quick search am descoperit un site cu preturi super acceptabile la capitolul pompe de san electrice .
La aceasta sectiune am gasit o pompa cu un raport calitate-pret foarte bun (e la reducere in aceasta perioada, PROFITATI, yuhuuu) si anume pompa electrica KC-103 de la KIDSCARE. O am de circa 2 saptamani si ma intreb de ce nu am cumparat-o mai devreme, deoarece este mi-nu-na-ta.
Practic, cu pompa manuala te doare mana cu tot cu incheietura din cauza presiunii cu care apesi clapeta la interval constant. Cu pompa electrica adio durere de mana si incheietura: tu doar o sustii la nivelul sanului, in rest ea face singura treaba. Mai mult decat atat, in timp ce extragi laptele poti face si alte lucruri, ceea ce cu pompa manuala ti-e imposibil, deoarece la cea din urma trebuie sa folosesti ambele maini. La cea electrica, intr-o mana tii pompa care etanseaza pe san, iar cu cealalta poti citi, naviga pe mobil sau ce vrei tu. Partea faina e ca vine la pachet cu un adaptor si un cablu USB: eu rareori am folosit-o langa o priza, mereu am conectat pompa la laptop.
Unul din aspectele cu adevarat importante la pompa electrica este ca doar cu aceasta stimulezi cel mai bine mameloanele ombilicate astfel incat ele sa se formeze in exterior, avand o suctiune mai profunda. In acest sens, Pompa Kidscare KC-103 are 15 niveluri de aspiratie si 10 niveluri de masaj (ce imita suptul bebelusului) pe 3 tipuri de frecvente reglabile dupa cum vrei tu. Nu am facut calculul matematic, dar cred ca este vorba de zeci de combinatii posibile, ceea ce e wow!
O sa spui: bine bine, dar cum fac in deplasari, cand nu am surse de curent electric? Cu 10 Ron in plus poti comanda varianta KC-103 Plus care vine la pachet cu un acumulator cu autonomie de pana la 2 ore jumatate. Cat de faina poate sa fie pompa asta?!
La fel de revolutionar este si faptul ca datorita pompei electrice, poti extrage laptele mai repede, in schimb cu pompa manuala ai nevoie de mai mult timp, uneori dublu. Si luand-o logic, daca acum poti face ceea ce faceai inainte intr-un interval de timp injumatatit, asta inseamna ca iti ramane timp sa te storci mai des, iar cu cat te storci mai des sporesti lactatia. Deci pompa electrica ajuta enorm atunci cand te confrunti cu o lactatie scazuta.
Pompa electrica KC-103 are niste setari standard, are un ritm constant si predefinit de pompari pe minut, in timp ce cu pompa manuala toata procedura are un ritm neregulat (depinde de miscarile tale). Prin urmare, pompa electrica este mai indicata pentru stimularea lactatiei.
In final, pompa Kidscare are un canal larg (dupa cum puteti vedea in poza de mai sus) prin care laptele ajunge de la san direct in biberon. Asta face ca pompa electrica Kidscare KC-103 sa fie foarte usor de curatat pe interior inainte de sterilizare, unde se poate ajunge cu facilitate cu buretele in timpul spalarii. In schimb, ambele pompe manuale pe care le-am avut in trecut aveau canal ingust, astfel incat era foarte greu sa le curat pe interior iar dupa cateva luni am observat anumite depuneri/cruste pe care le indepartam cu greu.
Asadar, recomand pompa electrica Kidscare, fiind versatila (prin prisma multiplelor functii din dotare) dar simpla de utilizat in acelasi timp.