Stiati ca adevarata ordine, aceea facuta cu cap odata pentru (aproape) totdeauna, incepe de la pix si foaie? Ca toate proiectele serioase, de altfel. Inainte de practica propriu-zisa, te asezi si te documentezi, faci schite, desene, calcule.
Am cunoscut-o pe Diana Pop, consultant in organizare, intr-o perioada in care ma plangeam mai mereu: cu 2 toddleri de 4 ani respectiv 1 an si 5 luni, mai ales cu al doilea care de curand a inceput sa mearga, sa exploreze, sa traga, sa deschida tot, casa arata mereu ca dupa tsunami. Mamicile stiu ce vorbesc, e una dintre cele mai solicitante perioade la ambii. Un pic sperand la o solutie, nitel resemnata, am avut un quick talk cu Diana care m-a ajutat.
Da, citisem Magia ordinii si cateva pagini din Bucuria ordinii de Marie Kondo, considerata pionierul acestei neo-discipline a organizarii. Dar nu am apucat sa pun in practica sfaturile de acolo in mod punctual, pana sa ajung la sfaturile Dianei. De profesie, ea este economist, specializata pe zona de controlling. „Sunt pasionata de intelegerea proceselor si eficientizarea lor, asa ca simt ca pasiunea mea pentru organizarea casei si jobul meu se intalnesc in mod natural”.
Mama a 2 fetite de 2 respectiv 4 ani, din ianuarie 2017 acasa in 2 concedii de maternitate consecutive, a descoperit grupul WAHM care a ajutat-o sa se focuseze pe ce i-ar placea sa faca atunci cand va relua serviciul. Dat fiind ca familia, prietenii si colegii i-au laudat mereu capacitatea de a gasi solutii, spiritul organizatoric si ideile legate de asezarea obiectelor in casa, s-a documentat si a descoperit meseria de Professional Organizer, foarte raspandita in SUA. Dorind sa infiinteze o societate, pandemia i-a dat planurile peste cap, astfel ca s-a angajat intre timp, fara sa renunte insa la pasiunea sa (certificarea internationala ca PO e printre prioritati).
„Serviciul de baza pe care il ofer este consultanta in organizarea casei, in caz de:
– un electrocasnic proaspat achizitionat pe care nu stii unde sa il asezi, astfel incat sa fie practica utilizarea lui, dar si a celorlalte lucruri din casa;
– reorganizare lucruri in interiorul dulapurilor intr-una din camerele care iti fac probleme.
– renovare, mutare sau modificare in numarul membrilor familiei”.
Diana incepe abordarea unei situatii noi cu 3 intrebari:
– Care sunt top 3 nemultumiri (aici poti mentiona ce nu ti se pare practic, ce activitate iti ia prea mult timp sau ce provoaca neintelegeri intre membrii familiei)?
– Care e rutina familiei, in corelatie cu nemultumirile?
– Ce solutii ati incercat pana acum si care este bugetul pentru modificari?
Practic, stim cu totii ca orice lucru infim, schimbat in casa sau in familie, duce la o multitudine de alte mici modificari. Acest lucru poate fi coplesitor, iar Diana poate oferi o solutie personalizata, obiectiva, potrivita bugetului si situatiei fiecarei familii.
Pretul unei ore de consultanta este de 70 Ron, dar puteti beneficia si de sesiuni de jumatate de ora la jumatate de pret. Pentru un cost minimal, info si imagini din partea clientului pot fi trimise anterior pentru ca solutiile sa fie gandite din timp, materialele trimise in avans, iar discutia efectiva sa dureze cat mai putin. Flexibilitate si optimizare 100%.
In final, pentru a va face o idee mai aprofundata despre activitatea Dianei dar si pentru a primi niste informatii cu siguranta utile, va invit la Webinarul din 13 aprilie cu inscriere GRATUITA dedicat gravidutelor. In cadrul Webinarului Reorganizare pentru bebe veti afla:
- Lista de cumpărături
- Principalele lucruri folosite (cu trimiterea unui Excel către participante, cu opțiunea de a participa prin completarea de către fiecare a prețurilor și magazinelor online gasite)
- Organizarea camerei bebelușului sau reorganizarea propriului dormitor
- Cum te ajuta babyfonul sau videofonul?
- Organizarea pentru schimbat scutece (cum te pot ajuta alezele, masa de înfășat și coșul de gunoi pentru scutece)
- Cum pregătim spațiul pentru alaptat
- Recomandări de cărți și tool-uri folositoare
Mai multe informatii si lucruri interesante gasiti și pe pagina Facebook Reorganizare la indemana. Astept feedback-ul vostru: cum organizati casa dupa copii, ce reurse consultati etc.?